Tandblekning

Tandblekning nu ännu bättre!

Tandblekning med Smileffect – skonsamt, smärtfritt, skadefritt och effektivt!
Bleker dina tänder upp till 9 nyanser ljusare.

SmileZERO gelén innehåller ett aktivt blekmedel som aktiveras av LED-ljuset. Blekmedlet tränger in i emaljen och reagerar med den missfärgade tandemaljen. Gelen reagerar på emaljytan varvid tandköttet och tandemaljen inte angrips. Behandlingen är 100 % kosmetisk.

SmileZERO gelén är testad, godkänd och överrensstämmer med EU’s lagar gällande kosmetisk tandblekning. SmileZERO gelén innehåller 0,16% natriumperborat som frisläpper < 0,1% väteperoxid. Högre värden inom tandblekning är förbjudet inom EU. Vi garanterar en laglig produkt som är godkänd av både Socialstyrelsen och EU, samt en produkt som är av högsta kvalitet.

Hur fungerar Smileeffect?

SmileZERO gelén aktiveras av LED-ljus och startar en kemisk process, där de färgade molekylerna oxideras , bryts ner.

 

Vad skall man vara uppmärksam på efter behandlingen?

Det är en efterverkan på 1 timme efter behandlingen. Under denna tid är det mycket viktigt att inte äta eller dricka, förutom vatten. Mat och annan dryck med färgämnen och tobak bör undvikas 48 timmar efter blekningen. Om man inte följer dessa rekommendationer kan resultatet av blekningen bli sämre eller helt spolieras.

När skall man inte göra en tandblekning?

SmileZERO har inga biverkningar. Dock skall ammande kvinnor samt personer som genomgår kemoterapi inte behandlas. Endast friska tänder skall behandlas. Har man tandsten bör man ta bort detta först hos en tandläkare.

 

Påverkar blekningen eventuella plastfyllningar?

Plastfyllningar, kronor, broar, implantat m.m bleks inte och tar heller inte skada.

 

Vilket resultat kan man förvänta sig?

Vid behandling uppnår man en färgskillnad på 2-9 färgnyanser ljusare.