CryoPen

CryoPen X är en effektiv frysbehandling, så kallad kallkirurgi, som förstör och fryser bort godartade pigmentfläckar. Detta kan vara allt från pigmentfläckar, kroppsvårtor, åldersfläckar m.m. Med CryoPen är risken för bieffekter minimala och endast 1-3 behandlingar brukar krävas för önskat resultat, beroende på storlek och djup av behandlingsområdet.
Behandlingen är mycket säker då den med sin precisa applikator enbart bearbetar problemområdet och inte den omkringliggande friska huden. Behandlingen påbörjas med en tvätt av området som skall behandlas.

 

. Röda fläckar
. Pigmentfläckar
. Vårtor
. Leverfläckar
. Fettknölar
. Fibrom (hudflikar)
. Hemangiom (en typ av födelsemärke, även kallat för smultronmärke)
. Sebhorroisk keratos (åldersvårtor, hudutväxt)

 

En hudanalys i samråd med kunden, följes sv behandlingen med CryoPen. Avslutningsvis appliceras en lugnande kräm.
Vilka biverkningar finns?
Under behandlingen blir det behandlade området vitt. Efter att det vita området tinar uppstår en rodnad som gör området rött, detta är helt normalt.
. Svullnad och rodnad (vanligt)
. Pigmentering sv färg och mörk hud är möjligt, detta ses oftare hos personer med mörkare hudfärg.
. Domningar
. Återfall av hudförändringar
. Det behandlade området kommer initialt att bli rött och svullet och ibland kan det bildas blåsor. Det är oftast inte möjligt att förutspå om det blir blåsor eller inte, om det gör det kan man spräcka hål på blåsan med en steril nål för att frigöra vätskan.
Inom 3-5 dagar kommer det att bildas en sårskorpa. Sårskorpan faller bort sv sig självt efter ca 1-2 veckor. Beroende på omfattningen sv frysningen, kan en ny sårskorpa bildas och processen upprepar sig. För bästa resultat rör inte sårskorporna. När sårskorpan lossnar kan det finnas vissa förändringar i pigmenteringen av huden (ljusare eller mörkare).
Skadan kommer att vara helt läkt inom 2-6 veckor.
Pris från 695kr per märke.